Over mezelf

Hoi! Ik ben Laurien, en ben al van kleins af aan gepassioneerd door paarden. Als kleine pruts van een jaar oud, zat ik al samen met mijn zus op de rug van dat grote, mooie dier. Toen ik 5 jaar oud werd, was het eindelijk zover. Ik mocht leren paardrijden! Jarenlang waren mijn dagen gevuld door uren op de manege te spenderen. Hoe ouder ik werd, hoe sterker ik een bepaald gevoel kreeg. Ik leerde paardrijden, maar  leerde  verder niks over het paard. Ik kreeg het steeds moeilijker om te ondervinden dat de paarden waarmee ik de lessen doorbracht, mij duidelijk heel wat probeerden te vertellen. Maar ik begreep het niet, ik volgde maar wat mij verteld werd, want wat wist ik er nu van.

Ik kon het niet loslaten, en heb mij de afgelopen jaren heel erg verdiept in hoe paarden denken, hoe ze communiceren en wat ze nodig hebben om een paard-waardig leven te leiden. Ik heb veel gelezen, stages gevolgd, ben werkzaam geweest als working-student bij getraumatiseerde paarden en heb online cursussen en webinars gevolgd. Maar mijn grootste leermeester was Mila. Onze 14- jarige merrie wie 2 jaar geleden op mijn pad is gekomen. Zij heeft mij het meeste geleerd dankzij haar eerlijke en duidelijke communicatie. Sinds kort is ook onze kleine mini-shet Panda erbij gekomen. Ze is slecht 2 à 3 jaar maar heeft geen zorgeloos leventje achter de rug. Ik ben zo blij dat wij haar een betere thuis kunnen bieden en kijk er naar uit om ook van haar nog veel bij te mogen leren!

Mijn missie

Ik vond het moeilijk dat ik al die jaren die paarden niet kon begrijpen, niet kon helpen. Ik nam het mezelf kwalijk, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar manieren om dat wel te kunnen. Ik ben overtuigd van de goedheid van de mens, en geloof in verandering. Bewustwording is een eerste, grote stap. Ik streef naar een wereld vol gelukkige paarden, waarbij de mentale en fysieke gezondheid van het paard voorop staat. Ik heb “A Positive Choice” dan ook opgericht om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Waarvoor staat A Positive Choice

Toen ik kennis leerde maken met positieve bekrachtiging, ging er een hele wereld voor mij open. Een manier van trainen, waarbij je samenwerkt met je paard, voor je paard. Door te focussen op de positieve noot in de training, wordt het voor zowel je paard als voor jou een aangenaam leerproces. Daarnaast vind ik het belangrijk om het paard een stem te geven, een mening. De mogelijkheid om nee te kunnen zeggen. Dankzij deze force free aanpak leert ons paard dat het oké is om te communiceren met ons, en kunnen wij ons paard beter leren begrijpen.

Samen voor je paard

Lopen jij en je paard ergens tegenaan, botsen jullie op bepaalde uitdagingen of is deze aanpak helemaal nieuw voor jou en wil je er graag samen induiken?

Twijfel dan zeker niet om mij te contacteren, dan kijken we samen om een traject op maat op te stellen voor jou en je paard!

Contact opnemen kan via:

Email: a.positive.choice@hotmail.com   
Telefonisch: 0492988637

Ik streef naar een wereld vol gelukkige paarden, waarbij de mentale en fysieke gezondheid van het paard voorop staat.
Laurien Monkerhey