“Ik ben Céline en ik heb reeds jaren ervaring in de paardenwereld. Van jongs af aan ben ik geschoold in de klassieke dressuur en hier hou ik me tot op heden nog steeds mee bezig. Naargelang ik beter werd, merkte ik echter dat dit in vele gevallen een harde wereld kan zijn en dat doelen op een meer paardvriendelijke manier moeten behaald worden. Hierdoor ben ik in 2011 in aanraking gekomen met natural horsemanship. Ik merkte toch dat hierin nog een hele hoop oefeningen ontbraken die rekening houden met de biomechanica en die het paard meer balans geven. Zo ontdekte ik de bitloze academische rijkunst, een tak die zich focust op het gebruiken van de oefeningen in functie van het paard en niet andersom en waarin ik me sinds 2016 verdiept heb.

Tegenwoordig blijf ik de balans zoeken tussen niet alleen de academische wereld en het natural horsemanship, maar ook tussen lichaam en geest. Vaak komen fysieke en mentale struikelblokken voort uit de manier waarop het paard leeft en eet. Door deze twee zaken aan te passen, komen we al een heel eind verder en de rest lossen we dan op met training. Mijn doel is elk paard zowel fysiek als mentaal verder te helpen in deze mensenwereld door hun huisvesting, voeding, lichaam en training onder de loep te nemen. Wil jij de beste versie van jouw paard naar boven halen? Wil jij de lifecoach worden die jouw paard verdient? Stuur mij een mailtje en ik help jou en je paard graag verder.”

celinetanguy.wholesomehorses@gmail.com

Mijn doel is elk paard zowel fysiek als mentaal verder te helpen in deze mensenwereld door hun huisvesting, voeding, lichaam en training onder de loep te nemen.
Céline Tanguy