Instructeurs-opleiding 2024

Bouw jij mee aan een mooiere paardenwereld?

Welke paardenopleiding past het best bij jou?​

Wil je graag je meer leren over paarden en je paard fysiek en emotioneel verder helpen?
Dan is de jaaropleiding met jouw paard thuis meer iets voor jou.

Voor wie is dan de intructeursopleiding?

Wat is een instructeursopleiding bij Light and Supple horses? Met deze opleiding wil ik inzoomen op het bedrijfsaspect, samenwerken met je lesklanten en mindset.

Uiteraard komen er nog een heleboel paarden aan te pas. Nu zit de echte kennis over de paarden in de jaaropleidingen.

Dit wil zeggen dat als je kiest voor je de instructeursopleiding je ofwel reeds veel kennis hebt opgedaan over paarden bij andere opleidingen, of bij mijn jaaropleidingen.

Jep dat las je goed. Je mag ook meedoen als je ergens anders een opleiding volgde. Voor mij is het allerbelangrijkste dat je in het bredere kader van de Light and Supple filosofie past. Mijn instructeurs hoeven geen exacte kopie van mijzelf te zijn.

Enerzijds is dit onrealistisch anderzijds (en nog veel belangrijker) brengen jullie elkaar veel meer waarde en kennis bij als iedereen zijn pad en hoofdfocus zoekt.

Zo heb ik nu instructeurs die volledig R+ zijn, sommige die combineren, anderen wiens kennis over het paard zijn lichaam groter is en iemand die haar paardenkennis heel goed kan combineren met bewustzijn van het menselijke lichaam.

Als je klaar bent met de instructeursopleiding kan je kiezen of je een plekje wil op de website. In het overzicht kan je zien welke opleidingen er bij mij gevolgd zijn en hoeveel R+ de instructeur gebruikt. Daarnaast krijgt iedereen een volledige pagina om haar insteek en manier van werken mee te geven. Dit stellen we uiteraard ook samen op tijdens de opleiding.

Hoe ziet zo'n instructeursopleiding eruit?

Ontdek hoe we samen aan de slag gaan.

Mindset

Drempels en mindset … Dat wil zeggen dat ik jullie ga uitdagen. Ik probeer een zo veilig mogelijke haven te creëren waarbinnen jullie grenzen verleggen

Project - paarden

We vliegen ook direct de praktijk in met projectpaarden. Projectpaarden zijn paarden die je gaat helpen onder mijn begeleiding aan een verminderd tarief of gratis. Dit mag je zelf kiezen.

Marketing

We beginnen de opleiding met enerzijds marketing zoals social media, je naam, je kleurenpallet (branding), hoe posts maken (de do’s and don’ts) en de bijhorende wettelijke zaken dat je in orde moet brengen.

Samenwerking met je ideale klant

Ik leer je ook kijken naar wat de ideale klant is voor jou. Om goed te kunnen blijven lesgeven is het belangrijk dat jij evenveel energie haalt uit de les als je klant. Ik geloof ook heel sterk in samenwerken met de klant.

Leren cursus geven

Om goed te kunnen leven als instructeur is het belangrijk om cursussen te geven. Zowel theorie als praktijk.

Cursussen zijn ook een manier waarop je de kennis van je klanten veel sneller kunt boosten. Zodat ze wederom zelfstandiger aan de slag kunnen en de paarden minder ’trail and error’ in hun trajecten ervaren.

Meelopdagen

Minstens vijf en geen maximum…Deze dagen lijken soms eenvoudig. Toch zijn het waarvan je enorm veel informatie meeneemt naar jouw (toekomstige) klanten toe. Zien hoe iemand een oefening uitlegt is helemaal anders dan een oefening zelf voor de eerste keer horen.

Databank aan oefeningen

Jullie krijgen de vrije keuze om samen te werken aan een databank aan oefeningen en strategieën. Waarom vrije keuze? Het is zeker en vast belangrijk dat je zulke databank hebt als beginnende lesgever. Theoretisch nadenken over hoe oefeningen in elkaar zitten en hoe je ze het beste stap voor stap uitlegt. Welke details je zeker niet mag vergeten en wat mogelijke valkuilen zijn.

Klantgericht lesgeven

Misschien wist je het nog niet, ik ben ook een sociaal werker van opleiding. Waardoor ik even graag met mensen werk als met paarden. In het sociaal werk is krachtgericht werken met mensen een heel erg belangrijke pijler.

Die neem ik graag mee naar mijn instructeurs. Enerzijds wil ik graag krachtgericht met jullie werken. Zodat jullie steviger in jullie schoenen te komen staan en heel veel paarden kunnen helpen. Anderzijds wil ik jullie deze manier van werken ook meegeven voor naar je klanten toe. Want ook daarmee ben je een team.

Technologie

Als iemand die altijd voor alles een ‘life-hack’ wil vinden. Geef ik jullie diegene die ik reeds ontdekt heb mee. Ik neem jullie door de technologische programma’s die ik gebruik. Bijvoorbeeld hoe je een route-agenda kan openzetten, tips voor je website, je facturatie …

Lesgeven bij de paarden lijkt soms iets dat enkel bij de paarden gebeurd. Niets is minder waar. Het computer gedeelte blijft ook een belangrijk en groot gedeelte van het leven als zelfstandige. Het is geen probleem dat je hier minder handig in bent, daar help ik graag mee.

Praktische details

Ik geef om de 14 dagen op maandagavond een theorieles. Deze zullen 50/50 via zoom of bij mij op locatie plaatsvinden. Dit is wat afhankelijk van welke les er wordt gegeven. Vooral wanneer er meer interactie en praktijkoefening nodig is, gaan we de lessen bij mij laten doorgaan. Dit zal ik bij het begin van de opleiding meer in detail met jullie bekijken.

Er worden 3 weekends georganiseerd waarbij jullie zelf aan de slag gaan. Bij de eerste 2 weekends splits ik jullie op in teams en worden er cursussen georganiseerd. Ik leer je hoe dit in elkaar zit en bereid deze samen met jullie voor. Ik ondersteun je hierin en zie dat alles vlot verloopt, we niets vergeten en de interactie met de klanten goed zit. Naast je eigen leerproces van cursus geven, leer je ook bij van de lessen van je collega’s. Via de feedback van de klanten achteraf kan je ontdekken wat al lekker vlot gaat en op welke punten je nog kan groeien. Tussen de twee cursussen in houden we een teamdag. Samen een gekozen activiteit waarbij we elkaar nog een stuk beter leren kennen en simpelweg wat lachen, ontspannen en lekker samen eten.

Het laatste weekend gaan we dieper in op hoe je je klanten echt rijles kan geven. Ik ga je hiervoor al de do’s en dont’s uitleggen in de theorie vooraf. Met de groep kiezen jullie of je liever aan elkaar les geeft of aan klanten. Kies je voor elkaar? Dan mogen jullie paarden mee. 

Vergeet niet: praktijkmomenten zijn er om te leren, niet noodzakelijk om alles al perfect te kunnen uitvoeren.

Daarnaast mogen jullie mij zoveel vragen stellen als je wil. Soms kan ik antwoorden via een whatsapp berichtje. Anders is even bellen wanneer ik op de baan ben weer gemakkelijker. Zo kan ik je bijstaan bij lastigere cases en alle vragen die je hebt hoe je iets aanpakt.

Als een vraag heel interessant is voor de groep maak ik er soms een lesonderwerp of een extra sessie van. Zo deden we af en toe ook ‘lunchdates’ en kon wie tijd had meevolgen.

Welke skills zal jij bijleren?

Unieke brand voor jouw zaak

Start je social media op met een duidelijk plan

Leer de mindset tools die succesvolle ondernemers toepassen

Begin met lesgeven via projectpaarden

Ga aan de slag met technologische handvaten voor je administratie en online lesgeven

Geef je eerste cursus

Stel sales teksten op en speel in op verschillende karakters

Geef je eerste webinar of theorieavond

Hoe verkopen via info- en theorie avonden

Lanceer jouw product door middel van 5 duidelijke stappen

Leer mensen aanspreken, inspireren en laten participeren

Hoe pak je je eerste les aan

Hoe speel je in op het gevoel en de vraag van je klant

Start jouw blog of podcast

Weg met writersblock

Brochure

Lees alle details uitgebreid in deze online brochure.

Zit je nog met een vraag? Dan mag je zeker en vast contact met me opnemen.

Vraag je je bijvoorbeeld af of je met je voorafgaande kennis al ineens de instructeur in kan stromen? Dan bel ik je graag eens op. Zo kunnen we aftoetsen of deze opleiding echt iets voor jou is. Voor mij is dit het allerbelangrijkste, dat beide visies juist op elkaar zijn afgestemd. Het is niet een kwestie van of jij in het plaatje past, het is een kwestie of we het juiste plaatje voor elkaar zijn.

Groetjes,

Laura

Meer informatie? Ik post op social media regelmatig informatieve posts. Ook via mijn podcasts kan je bijleren.

Prijs

De kostprijs van de opleiding bedraagt €2000

Je kan de opleiding op termijnen betalen, je kan kiezen tussen in 2, 5 of 10 delen. 

Omdat omstandigheden voor jou of je paard soms veranderen is het mogelijk de jaaropleidingen in 4 opleidingsdelen te splitsen.
Zo moet je niet het engagement aangaan van een heel jaar (zowel financieel als praktisch) maar kan je per kwartaal beslissen. Je kan je jaaropleiding onderbreken en later verder zetten.

Je kan de opleiding ook met de KMO-portefeuille betalen (indien gestart in 2024, vanaf 2025 niet meer mogelijk) meer informatie

Krijg

Je persoonlijke contentplanner

Levenslang toegang tot mijn applicatie om lessen te herbekijken

Levenslang toegang tot mijn applicatie om lessen te herbekijken

Teamspirit die je helpt groeien

Cursus van 120 + pagina's die elk jaar groeit

Voorraad van educatieve simulaties

Dankzij Laura en het instructeursteam heb ik de sprong durven wagen naar mijn eigen onderneming. Laura helpt je stap voor stap met de opstart en geeft je een bangelijk startpakket aan kennis en klanten. Ze leert je hoe je je onderneming kan boosten en hoe je je doelen kan verwezenlijken. Dit was de investering helemaal waard! Ook na de opleiding weet ik dat ik op haar en het team kan blijven rekenen.

Celine

, Instructeur @Habitatbeauwelz

Ik ben heel blij dat ik bij Laura ben terecht gekomen voor deze opleiding. In het begin was ik enorm onzeker of ik wel voldoende kennis en vaardigheden had om instructeur te worden. Maar tijdens deze opleiding (en dankzij Laura) is mijn zelfvertrouwen echt gegroeid. Je wordt hier regelmatig gestimuleerd om uit je comfort zone te treden, wat eerst best eng is maar waaruit je uiteindelijk wel heel veel ervaring en dus ook zelfvertrouwen krijgt. Verder krijg je ook theoretische en praktische info over zaken die je nodig hebt om je zaak op te starten. En er wordt ook echt gefocust op je zelfontwikkeling, wat je zeker zal kunnen gebruiken als zelfstandige.

Kirsten

, Instructeur @Thehorseqode

Ik startte in 2019 bij Light&supple met jaaropleiding 2. De manier van werken en omgaan met paarden heeft ervoor gezorgd dat ik mee wilde bijdragen aan het verspreiden van deze filosofie. Na even twijfelen, ben ik in 2020 toch gesprongen en heb ik me ingeschreven voor de instructeursopleiding. Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn beslissing. Laura zet niet enkel in op het verstevigen van je kennis over paarden en het lesgeven, ook mindset en persoonlijke ontwikkelingen komen regelmatig aan bod. Voor mij was het erg boeiend om via de groep kennis te delen en vooral veel te leren met en van elkaar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het netwerk dat je hier als instructeur opbouwt eentje is waar je nog lang op zal kunnen terugvallen. Voor mij is dat misschien de belangrijkste reden waarom ik de opleiding zou aanraden: je komt terecht in een gezellige community waar iedereen bereid is om elkaar te helpen.

Nathalie

Instructeur @maythehorsebewithyou

Ik ben heel tevreden dat ik gekozen heb voor deze opleiding. De opstart begeleiding en een deel mindset begeleiding is heel welkom. Of je het nu fulltime of in bijberoep wilt doen, de extra duw in de rug is zeer welkom. De steun van een groep is ook belangrijk. Je staat allemaal voor dezelfde struggles. De opstart is best wel spannend. Persoonlijk vind ik het we goed dat je al eerdere trajecten / opleidingen hebt moeten afleggen alvorens aan dit avontuur te beginnen, want de cursus is vooral gefocust op het instructeur zijn en minder op het worden. Je hebt wel een bepaalde voorkennis en skill nodig. Het begeleiden in real life lesgeven is minder aan bod gekomen. Dit kan mss voor sommige mensen nog een drempel zijn. Soms ook nog bij mezelf. Je komt dan een combinatie tegen waarvan je denkt “ ok, wat doen we hiermee?” Wat ik zou zeggen tegen iemand die nog twijfelt : “ Als je voelt dat werken met paarden echt iets voor jou is en je kan je vinden in de LS community mindset , ga er dan voor !”

Bianca

Instructeur @BT paard en training

Ja! Laura stelt je altijd op je gemak. Niets moet, je doet alles op je eigen tempo. De opleiding gaf me nog meer vertrouwen om mijn kennis te delen met de paardenwereld. Twijfel je nog? Ik zou zeggen DOEN!

Roxanne

Instructeur @harmonyfurrhorses

FAQ

Hier kan je de veel gestelde vragen terugvinden. Heb jij nog een vraag die hier niet bij zit? Je mag mij altijd een berichtje sturen.

Een instructeursopleiding kost €2000. Er komen geen andere kosten bij. Je kan de opleiding op termijnen betalen, je kan kiezen tussen in 2, 5 of 10 delen. Voor wie wil kan ik hiervoor een automatisch betalingssysteem opzetten.

Je kan ook kiezen om de opleiding  in 4 opleidingsdelen te volgen. Omdat omstandigheden voor jou of je paard soms veranderen is het mogelijk de jaaropleidingen in 4 opleidingsdelen te splitsen. Zo moet je niet het engagement aangaan van een heel jaar (zowel financieel als praktisch) maar kan je per kwartaal beslissen. Je kan je jaaropleiding onderbreken en later verder zetten.

Je kan de opleiding ook met KMO-portefeuille betalen (indien gestart in 2024, vanaf 2025 niet meer mogelijk) meer informatie

Ben je benieuwd wie er al is ingeschreven voor de instructeursopleiding en of er bijvoorbeeld een carpoolbuddy op de route ligt? Hier mag je mij altijd naar vragen. Er is een maximum van zeven personen. 

Elk paard is zeker en vast geschikt voor de jaaropleiding. Ze mogen zowel volledig groen zijn, als herstellende van een trauma, als al een best volleerd paard. Het enige dat telt is dat jij op het tempo van jouw paard wil werken. Wij passen ons daar volledig aan aan. Is je paard bijvoorbeeld nog te jong om (veel) onder het zadel te doen? Dan kunnen we de inhoud voor jou hieraan aanpassen. Of misschien vinden we wel een andere paardenvriend waarmee jij stukken onder het zadel kan doen. 

Twijfel of je voldoende kennis hebt voor de opleiding? Of zijn er misschien andere onzekerheden die je tegenhouden. Dat is zeker en vast normaal. Zowel ik als je voorgangers vonden deze stap heel erg spannend. Je bent meer dan welkom om hierover met mij in gesprek te gaan. Voor mij is het reuze belangrijk dat dit ook voor jou de juiste plek is. Via hier kan je me gemakkelijk een berichtje sturen. Ook welkom op alle andere social media kanalen. 

Weet je voor je je inschrijft dat je een bepaalde datum niet aanwezig kan zijn? Dan kunnen we hier samen een oplossing voor bedenken. Als je eenmaal de opleiding van start is gegaan bijvoorbeeld door ziekte een dag moet missen. Heb ik voor mijn instructeurs op mijn applicatie een platform waarop ze hun lessen én de lessen van de voorgangers terug kunnen vinden. Mis je net een les die niet is opgenomen, dan bekijken we samen hoe je dit later kan inhalen. 

Samenspraak is de essentie in mijn lessen. Zowel tussen jou en jouw paard als tussen jouw en mij. In mijn lessen zal je nooit iets moeten doen dat je niet ziet zitten. Er is altijd een andere weg. 

Beginnen als zelfstandige is heel spannend en kan af en toe zeker ook overweldigend voelen. Zeker wanneer je dit combineert met een andere job. Enerzijds heb ik in de opleiding zelf een hoop tools klaarstaan om hiermee om te gaan. Anderzijds mag je dit ook altijd bij mij aankaarten. Dan gaan we samen op zoek hoe ik jou hierin kan bijstaan. 

Ik heb het tot nu toe niet meegemaakt, maar alles kan. Moest het zo zijn dat de (groeps)lessen voor jou niet uitdagend genoeg zijn. Dan mag je mij hier zeker en vast van op de hoogte brengen. Ik doe altijd mijn best om in te schatten wat iedereen zijn favoriete leertempo is. Zit ik er bij jou naast? Please tell me! Dan ga ik zeker de challenge aan om jou verder uit te dagen. 

© 2024 All Rights Reserved.