Zomer aanbod 2024

Kom jij deze zomer samen met jouw paard genieten en groeien tijdens de jaarlijkse zomercursussen?

Vijfdagen volledig in het teken van leren, groeien en genieten!

Waarom een cursusweek?

Door jou een week helemaal onder te dompelen in een cocktail van theorie en praktijk wil ik jou, als life coach van je paard, een boost geven. Door deze nauwkeurig gemixte, zomerse cocktail wil ik jou vaardigheden en kennis meegeven waar je ook na die week nog van kan genieten. 

Samen met een fijne groep gelijkgestemden ga je heerlijk aan de slag. Je analyseert samen jullie sessies, bespreken de theorie en uiteraard is er ruimte om heerlijk te genieten. Verschillende thema’s zullen aanbod komen en er is heel wat ruimte om aan jou eigen doelen te werken. Zodat elk duo écht kan groeien in dat waar zij nood aan hebben. 

Je krijgt ook toegang tot de L&S app, om je kennis verder bij te schaven.

Welke zomer-cocktail kies jij?

Ga jij voor de summ+R vibes? 
Dan kan je proeven van de fijne noten van positieve reinforcement.
Toch liever de L&S summer deep dive?
Dan proefje van de uitgebalanceerde smaken van light & supple manier van werken. 
Beiden worden afgewerkt met een hele hoop plezier, relaxte vibes en verbinding. 

Wat krijg je voor je investering?

 • 5 cursusdagen van 9 tot 17u (we blijven vaak nog hangen)
 • Toegang tot alle theoriecursussen op de L&S app (waarde €310)
  • Hoe leert mijn paard?
  • Introductie R+ en shaping.
  • Train je oog.
  • De start naar balans.
  • Train je oog ‘de zijgangen’
 • Een L&S notitieboekje om alle informatie goed te kunnen bewaren
 • Voor wie wil extra ondersteuning door mijn instructeurs (in opleiding)

Wat kan je verwachten?

Dag 1

Vertrekken doen we vanuit jouw persoonlijke doelen. We gaan kijken naar hoe het met jou en je paard gaat en naar waar je focus die week wil gaan. Op die manier kan je echt uit de week halen wat jij nodig hebt. De doelen, vragen en uitdagingen die jullie aanhalen zullen we dan mixen tot een persoonlijk plan voor de week die komt.

Dan staat meteen de eerste individuele praktijksessie gepland, dit helpt mij een nog duidelijker beeld te krijgen van jouw behoeften en hoe ik jou het gerichtste kan begeleiden. De andere deelnemers zijn vrij deze sessies te volgen, zodat ook zij meteen kunnen beginnen leren. Je kan via een app met oortjes mee volgen, zo mis je geen moment van mijn uitleg.

Na de individuele sessies zullen we deze in groep analyseren en samen reflecteren op hoe het verliep en hoe het aanvoelde. Dit helpt jou om je plan concreter te maken en kan je voor jezelf kiezen hoe je naar je ‘goals’ toewerkt. Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen. Ik zal je doorheen dit proces coachen, zonder de weg voor jouw uit te stippelen. Samen kijken we welk pad voor jou en je paard het interessantste is en waar jullie het meeste behoefte aan hebben. Er leiden namelijk meerdere wegen naar Rome!

Vanaf dag 2

Doordat ik op dag 1 een duidelijk beeld heb gecreëerd van iedere deelnemer én voor zichzelf een duidelijke plan heeft gemaakt, zullen we vanaf dag 2 praktijksessies per doen. Vaak word ik ook ondersteund door mijn instructeurs in opleiding. Je kan er ook voor kiezen om praktijksessie om te zetten in theorieles en/of het analyseren van beeldmateriaal. 

Het is ook mogelijk om eens een sessie te doen met een van mijn paarden (Barrie of Skip) om bepaalde dingen te kunnen ervaren, te voelen of te leren zien. Denk bijvoorbeeld aan het leren voelen van wat een travers is met Skip of het trainen van je observerende zit met de reuze passen van Barrie.

Dagelijks koppelen we als groep terug op de sessies en kan de strategie voor de rest van de week hier op worden afgestemd. Soms komt er ook vanuit de vraag de groep voor een extra theoriemoment over een specifiek onderwerp. Hier is helemaal ruimte voor!

Uiteraard zullen we ook de leuke vibes niet vergeten, het is niet voor niets zomer. Vaak gaan we met de groep daarom ook op uitstap naar het water in de buurt. Daar kunnen de paarden lekker afkoelen. Dit zonder druk voor je paard, die vakkundig ondersteund woord door zwemcoach Skip. Die voelt zich als een vis in het water en laat zien dat het wel heel leuk is!

Afsluiten van de week

Op het einde van de week bespreken we samen hoe je thuis verder aan de slag kan. We maken een plan op met de belangrijkste do’s and don’ts. Wie wil heeft hiervoor ook veel informatie genoteerd in het ‘light and supple’ notitieboek. Vaak vormen studenten hier duo’s in. Die tijdens elkaars praktijksessies voor elkaar noteren. Zodat er niets van de sessies verloren gaat.

Dan volgt ons enkel nog het laatste. De paarden opladen en naar huis toe gaan. Vaak is dat altijd even slikken dat de groep elkaar (een poosje) moet loslaten. Want elke cursusweek wordt mijn hart warm vanbinnen hoe sterke banden er ontstaan tussen de deelnemers.

Summ+R Vibes

 • 10 tot en met 14 juli 2023
 • Minstens 40 contact uren, waarvan 10 door jou in te vullen
 • Focus op werken met positieve reinforcement
 • Werken vanuit jouw eigen doelen
 • Bij inschrijving, toegang tot alle theoriecursussen op de app cadeau (twv. €310).  Zo kan je je theoretische en of biomechanisch kennis ook voorbereiden.
 • Totaal prijs: €650, wie inschrijft voor 10 april betaald slechts €600
 • Lunch inbegrepen
 • Mogelijkheid om te overnachten op mijn locatie. Als je zelf je tentje / camper en ontbijt meeneemt. Voor wie wil eten we enkele keren ’s avond samen. 
 • Je paard krijgt een plekje op de L&S paddocks of je kan kiezen voor een stal 

L&S summer deep dive

 • 24 tot en met 28 juli 2023
 • Minstens 40 contact uren, waarvan 10 door jou in te vullen
 • focus op werken vanuit de light & supple methode
 • Werken vanuit jouw eigen doelen
 • Bij inschrijving, toegang tot alle theoriecursussen op de app cadeau (twv. €310).  Zo kan je je theoretische en of biomechanisch kennis ook voorbereiden.
 • Totaal prijs: €650, wie inschrijft voor 10 april betaald slechts €600
 • Lunch inbegrepen
 • Mogelijkheid om te overnachten op mijn locatie. Als je zelf je tentje / camper en ontbijt meeneemt. Voor wie wil eten we enkele keren ’s avond samen. 
 • Je paard krijgt een plekje op de L&S paddocks of je kan kiezen voor een stal

Wat andere van de zomercursussen vonden

Mijn paard op verplaatsing? Gaat dat wel lukken?

Je kan kiezen tussen een box of zandpaddock met schuilstal. De paddocks zijn omringd door de track van mijn kudde. De paarden kunnen niet aan elkaar maar ze krijgen wel de steun en rustige vibe van de kudde mee. Tussen de cursuspaarden staat een kleine takkenhaag, zodat ze elkaar goed kunnen zien maar zich niet verwonden in de draad.

Omdat ik weet dat de grootste drempel van je inschrijven voor een cursusweek het verplaatsen van je allerliefste vriend is. Geloof me, I feel you. Ik herinner het mij nog zo. Hoe trots ik was als ik mij inschreef voor mijn eerste jaaropleiding. Tot we een week voordien waren. Toen was ik best boos op mijzelf. Hoe kon ik zo zot zijn dat ik mijn Skip helemaal naar Gent toe mee wilde nemen? Zou hij zich nu een week ongelukkig voelen? Zo hij misschien ziek worden? Mijn (paarden)moeder hart scheurde tussen het verlangen om een betere mens te worden voor Skip en de zorg om hem ontspannen tussen zijn vrienden te laten staan.

Om jullie van deze stress en tweestrijd te besparen ben ik aan mijn vorige cursisten gaan vragen hoe het voor hun paarden was.

In de galerij zie je soms paarden tezamen staan. Dit zijn steeds paarden die thuis ook samen staan, dan maken we voor wie wil van 2 paddocks één grotere. 

Of om het met beelden te zeggen...

Heb je interesse of een vraag? Dat kan je via hier laten weten.

Ervaringen van afgelopen zomers

In augustus start de nieuwe jaaropleiding. Alle informatie hierover kan je hier terugvinden.