FAQ
Hier kan je de veel gestelde vragen terugvinden. Heb jij nog een vraag die hier niet bij zit? Je mag mij altijd een berichtje sturen.
Hoeveel kost een jaaropleiding? Kan ik op termijnen betalen?
- een jaaropleiding kost €3000. De enige kost die er nog bij kan komen is verplaatsingskosten bij de jaaropleiding zonder trailerstress. Doordat jullie hier een jaarcommitment aangaan kan ik ook goed vooruit plannen en ook hier de kost zo laag mogelijk houden.
- Je kan de jaaropleiding op termijnen betalen, je kan kiezen tussen in 2, 5 of 10 delen. Voor wie wil kan ik hiervoor een automatisch betalingssysteem opzetten.
Wat als mijn paard niet meer meekan doen met de jaaropleiding?
Als je paard even ‘out’ valt tijdens de jaaropleiding gaan we samen op zoek naar een oplossing. Bijvoorbeeld: is er een ander paard waarmee je even je kennis kan bijschaven? Kunnen we ons even op andere onderwerpen focussen die wel mogelijk zijn voor je paard? Als je paard volledig uitvalt gedurende een langere periode, dan kan je er ook voor kiezen om de jaaropleiding met de volgende groep verder te zetten.
Wat als ik niet meer mee kan doen met de jaaropleiding?
Ben je zelf een dag ziek? Dan kan je die inhalen tijdens de zomer met een andere groep of het jaar nadien met de nieuwe jaaropleiding groep. Afhankelijk of er plaats is kan jij dan ook je paard terug meenemen.
Bv.: jij wil het liefste de dag inhalen met je paard: dan gaan we kijken wat het aanbod is in de zomer.
Bv.: jij wil het liefste de dag dat je gemist hebt inhalen? Dan kijken we of we een gelijkaardige dag hebben in een andere groep of het jaar erop. Als hier voldoende plaats is dan kan je ook je paard meenemen.
Als je ziek bent op een dag dag we voornamelijk theorie bespreken en of video’s analyseren. Dan kunnen we hier het geluid van opnemen en soms ook volledig de lessen.
Ik bied zoveel mogelijk aan om mensen te helpen indien ze ziek zijn. Dit is niet de bedoeling voor als je bijvoorbeeld dubbel gepland hebt. Met als enige uitzondering als we dit voor je inschrijving samen besproken hebben. Bijvoorbeeld: je wil je graag inschrijven maar je moet één van de opleidingsweekends naar een trouwfeest? Dan bespreken we op voorhand hoe we dit gaan oplossen.
Wat gaan we allemaal zien tijdens de jaaropleiding?
Dit is geen eenvoudige vraag om kort te beantwoorden. Om hier een antwoord op te vormen heb ik voor elke jaaropleiding een brochure uitgeschreven. Deze kan je hier terugvinden:
Wie gaat er mee in mijn groep zitten?
Ben je benieuwd wie er al is ingeschreven voor de jaaropleiding en of er bijvoorbeeld een trailerbuddy op de route ligt? Hier mag je mij altijd naar vragen. In de jaaropleidingen met paard zijn er steeds maximum vijf deelnemers per groep. Instructeur en jaaropleiding zonder trailerstress zijn maximum tien deelnemers per groep.
Is mijn paard wel geschikt voor de jaaropleiding?
Elk paard is zeker en vast geschikt voor de jaaropleiding. Ze mogen zowel volledig groen zijn, als herstellende van een trauma, als al een best volleerd paard. Het enige dat telt is dat jij op het tempo van jouw paard wil werken. Wij passen ons daar volledig aan aan. Is je paard bijvoorbeeld nog te jong om (veel) onder het zadel te doen? Dan kunnen we de inhoud voor jou hieraan aanpassen. Of misschien vinden we wel een andere paardenvriend waarmee jij stukken onder het zadel kan doen.
Ben ik wel geschikt voor de opleiding?
Ervaring is niet vereist om deel te nemen aan de jaaropleiding. Het enige wat vereist is is enthousiasme. Vraag je je nog steeds af of deze opleiding bij jou past? Hier kan je een berichtje van mij hierover lezen.
Wat als het slecht weer is?
Is er een jaaropleidingsweekend gepland of een privé sessie bij jou en zijn de weervoorspellingen echt bagger? Dan bespreken we dit samen met de groep. Als iedereen het ziet zitten, is het voor mij geen probleem om een weekend te verplaatsen. We doen dit natuurlijk niet voor elke regendruppel, maar waarom lesgeven in stormweer als er altijd later is?
Wat zal de verplaatsingskost zijn?
Doordat jullie hier een jaarcommitment aangaan kan ik ook goed vooruit plannen en ook hier de kost zo laag mogelijk houden. Neem gerust contact op om te horen of er al mensen op een route naar jou zich hebben ingeschreven. Ik maak nog voor je je inschrijft een schatting van hoeveel de kosten ongeveer gaan zijn.
Wat als ik een oefening niet zie zitten met mijn paard?
Samenspraak is de essentie in mijn lessen. Zowel tussen jou en jouw paard als tussen jouw en mij. In mijn lessen zal je nooit iets moeten doen dat je niet ziet zitten. Er is altijd een andere weg.
Wat als ik het gevoel krijg dat moeilijk kan volgen?
Moest je het gevoel krijgen dat je verdrinkt in de informatie, of dat je bijvoorbeeld door iets onverwacht tijdens je jaar minder tijd hebt gekregen, dan ben ik en de groep er voor je. Je kan me video’s of berichtjes sturen voor even snel wat ondersteuning. Of je kan tegen een lagere prijs extra one on one boost sessies van mij krijgen. Daarnaast heb ik ook nog een heel online platform waarop je je theorie lessen zal kunnen herbekijken, neem jij deel aan de jaaropleiding? Dan krijg jij hier gratis toegang tot.
Wat als ik het gevoel krijg dat ik meer informatie wil?
Ik heb het tot nu toe niet meegemaakt, maar alles kan. Moest het zo zijn dat de (groeps)lessen voor jou niet uitdagend genoeg zijn. Dan mag je mij hier zeker en vast van op de hoogte brengen. Ik doe altijd mijn best om in te schatten wat iedereen zijn favoriete leertempo is. Zit ik er bij jou naast? Please tell me! Dan ga ik zeker de challenge aan om jou verder uit te dagen.
Waar komt mijn paard te staan?
De paarden krijgen een plaats in de paddocks. Op elke paddock is sinds januari 2023 een schuilstal aanwezig. De paddocks zijn omring door de track van mijn kudde. De paarden kunnen niet aan elkaar maar ze krijgen wel de steun en rustige vibe van de kudde mee. Tussen de cursuspaarden staat een kleine takkenhaag, zodat ze elkaar goed kunnen zien maar zich niet verwonden in de draad. Hier kan je kijken naar enkele paarden in de paddocks. Nog voor de nieuwe schuilstallen zijn gezet.
Wat krijgt mijn paard te eten?
Ik heb ‘gemiddeld’ droog hooi voorzien voor de cursuspaarden. Van mijn paarden ligt er ook steeds arm droog hooi dat beschikbaar is. Je geeft zelf je paard hooi, zo kan je zelf beslissen wat en hoeveel hij krijgt.
Hoe gaat mijn paard zich voelen op verplaatsing?
Tot nu toe zijn 99% van alle paarden zo goed als meteen op hun gemak bij mij op de locatie. Hier en daar is er natuurlijk een uitzondering. Dan gaan we opzoek naar hoe we het die paarden gemakkelijker maken. Soms is het de hooibak van de buurman dichterbij zetten, soms net verder weg, soms is het twee paarden even wisselen. Als het nodig is dan heb ik ook nog binnenstallen ter beschikking. In de eerste jaren stonden de cursuspaarden steeds in de stallen, ook hier waren ze goed op hun gemak.