HARMONY FURR HORSES

Hallo,

 

Ik ben Roxanne, 30 jaar oud en opgeleid als leerkracht, therapeut voor je paard en als coach voor jou en je paard!

 

Mijn eerste jaren tussen de paarden heb ik vooral doorgebracht bij mijn nicht. Daar leerde ik zowel het omgaan met paarden als het rijden. Ik heb eerst enkele halve stallen gehad alvorens uiteindelijk mijn eerste paard – Senna – te kopen. 

 

Senna is een redelijk pittig, temperamentvol paard dat vroeger misbegrepen is geweest. 

Communicatie werd al snel ons ding. Paardrijden was/is niet het belangrijkste voor ons, maar onze onderlinge communicatie. Ik vind het nog steeds super belangrijk om het gedrag van het paard te achterhalen en te begrijpen waarom hij/zij dat net doet. Waar ik we wel samen van kunnen genieten is gewoon een ontspannend ritje in de natuur.

 

 

 

Sinds mijn 8 jaar was ik al bezig met het trainen van dieren. Ik begon met de honden en was bekend met clickertraining. Ik heb vele honden opgeleid binnen verschillende takken in de hondensport. Mijn kennis uit de hondenwereld heb ik overgeheveld naar de paardenwereld.

 

Senna heeft me zoveel bijgebracht en daar ben ik haar enorm dankbaar voor. 

Niettemin voelde ik toch dat ik nog kennis miste. Fysieke kennis over de bouw van het paard en kennis omtrent optimale spiertraining en blokkades.

Ik ging aan de slag met shiatsu, osteopatische technieken en accupressuur. Dit stelde mij uiteindelijk in staat om mijn kennis geheel te bundelen om zo sneller en efficiënter in de training te kunnen duiken. 

Waarom stelt een paard een bepaald gedrag? Is er een fysieke blokkade aanwezig of is de boodschap niet duidelijk?

 

De kennis die ik heb mogen opdoen gedurende mijn hele traject heb ik geïntegreerd in mijn 5-jarige quarter, Birdy. Momenteel ben ik bezig om haar ruitervertrouwd te maken op haar tempo. We hebben samen al een heel traject doorlopen. Verder kan je ons ook heel vaak vinden in het bos, waarbij je Birdy los aan mijn zijde kan vinden. 

 

Wil jij ook zo’n connectie opbouwen met je paard?

Stuur me gerust een mail op harmonyfurrhorses@gmail.com