Het Verfijnde Paard

Verfijning in Training, Verfijning in Verbinding

 

Ik ben Noor….

en omringd door mijn kleine kudde (zowel in aantal als in hoogte) woon ik op een stil boerderijtje in een klein dorpje omringd door bossen, op de grens tussen Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen.

De ene helft van de week ben ik lector. Ik maak studenten met veel plezier wegwijs in de wereld van het oude India. De andere helft van de week sta ik met mijn laarzen in de modder of het gras. Dan ben ik bezig met mijn tweede grote passie: paarden.

Over de loop van de jaren heb ik mijn eigen kleine kudde opgebouwd. Drie merries en een ruin; ik noem hen vaak
mijn powerponycollectie. Alle vier zijn ze kleiner dan 1m50 (want ja, zelf ben ik ook niet zo groot…) maar daar houdt elke gelijkenis op. Twee zijn eerder introvert, twee zijn eerder extravert. Van jaarling tot senior, IJslandse vijfganger, of ‘gewone’ drieganger, koudbloed of warmbloed (of een kruising), timide en zelfzeker, snel of traag,… Elk hebben ze hun karakter, en elk hebben ze dingen die ze graag en minder graag doen.

Dankzij hun verschillende karakters en lichaamsbouw, heb ik geleerd om te trainen met een open blik en een creatieve geest. Ik verdiepte me in horsemanship, de academische rijkunst, liberty training en R+ (clickertraining). Door deze kennis en ervaring samen te brengen, heb ik een heel veelzijdige methode ontwikkeld die ik kan aanpassen aan de noden van elk team.

Mijn doel is dan ook om anderen te helpen…om een partnerschap met hun paard op te bouwen waarin plezier en vertrouwen centraal staat, waarin we trainen richting fysieke én mentale balans zowel van op de grond als onder het zadel… en waarin ook ruimte is voor dat kleine stukje verwondering, waarmee het als kind allemaal begon: over hoe mooi
het wel niet is om samen te werken met zo’n verfijnd dier.

Net om die reden koos ik als naam voor ‘Het Verfijnde Paard’. Omdat het daar voor mij uiteindelijk ook allemaal begon. Een stille bewondering die uitgroeide tot een immense passie.

Meer informatie?

Heb je vragen? Wil je meer weten? Of leg je graag een les vast? Neem dan eens een kijkje op mijn website. Je vindt er meer informatie, en een contactformulier waarmee je rechtstreeks in m’n mailbox belandt! Tot snel!
x