Sienna & Lizzy

Laura leerde ik kennen via een kennis van mij. Ik zat met vragen, omdat ik mijn paard Lizzy niet gestopt kreeg. Sinds ongeveer een jaar krijg ik ongeveer 1x per maand les van Laura. Toen Laura de eerste keer bij ons op de weide kwam, zag ze ook meteen dat Lizzy niet correct gebouwd was. Lizzy had onder andere te veel onderhalsspieren. Dat was onze eerste prioriteit, haar houding.

Toen ik hoorde dat Laura een meerdaagse organiseerde (de boostweek) dacht ik meteen van: ‘da’s kei leuk’ en ik wist ook dat Lizzy sowieso heel veel ging bijleren op zo’n week. 

Ik heb dat ook echt ervaren, we leerde op een dag veel bij en konden elke dag stapjes zetten. Tijdens die boostweek zijn we dan ook echt vooruit gegaan en ja de sfeer is ook gewoon leuk. Zo zijn we bijvoorbeeld gaan zwemmen, wat ik nog nooit had gedaan met Lizzy. Dat was echt een super leuke ervaring.

Voor mij was het belangrijkste doel voor de boostweek dat ik Lizzy op buitenrit kan afremmen en dat ze ook ontspannen loopt. Daarvoor zijn we eerst gaan werken aan het achteruit denken bij Lizzy. Om vervolgens ook de teugels op te nemen, haar rustig af te remmen en als ze gestopt is, rustig achteruit te gaan. Daarna zijn we gaan focussen op het naar beneden houden van haar hoofd. We wilde voorkomen dat ze haar onderhals optrekt en haar rug holt. Dat deed ze altijd en daardoor blokkeerde ze. Daar zijn we nog niet helemaal, maar dat is de volgende stap waar we mee aan de slag zijn gegaan.

Zo'n boostweek heeft echt als voordeel dat je ineens veel bijleert. Je gaat op zo'n week echt sneller vooruit!

Na die boostweek merkte ik dat Lizzy al veel minder haar onderhals optrekt en haar rug holt. Het gebeurt soms nog, zeker met hoofdstel en bit, maar het is al veel beter. Ook het achteruitgaan gaat nu super goed, dat zit echt goed in haar systeem.

Zo’n boostweek heeft echt als voordeel dat je ineens veel bijleert. Je gaat op zo’n week echt sneller vooruit. 1 lesje per maand is ook niet heel veel en door die boostweek hebben we kei veel kunnen bijleren en zijn we een grote stap verder. Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan ik nu thuis weer zelfstandig aan de slag gaan. Die voordelen van de boostweek hebben mij doen besluiten om deel te nemen aan de jaaropleiding.