Wie ben ik?

Ik ben Charlotte, vegan en die-hard dierenvriend. Moest ik kunnen, zou ik ieder diertje op de wereld redden. Zo heb ik momenteel 7 geiten, 4 schapen, 4 pony’s, 11 kippen en 2 honden lopen waarvan de meeste -lees bijna allemaal- geadopteerd of gered zijn.

Al jaren ben ik mij aan het verdiepen in het ethisch houden en trainen van paarden door het volgen van opleidingen, stages, cursussen, webinars, boeken, …

Het is al altijd mijn droom geweest om de paardenwereld een beetje mooier te maken.

Daarom heb ik ervoor gekozen om met Horsepositivity de posi vibes te verspreiden want ieder paard heeft recht op een training waarin hij gehoord en gezien wordt en waarin fysieke en mentale balans prior zijn!
 

Wat doe ik dan precies?

Tijdens de training werken we met positieve bekrachtiging, dit wil zeggen dat we gewenst gedrag gaan belonen door iets positief voor het paard toe te voegen, meestal is dit voedsel. Zo maken we het leerproces aangenaam, gaat ons paard nadenken over wat we van hem vragen en met veel plezier meezoeken naar het juiste antwoord.

Geef je paard een stem

Tijdens de trainingen geven we het paard keuzevrijheid.

Zo krijgen we altijd een eerlijk antwoord. Dat wil zeggen dat het paard tijdens de training kan en mag wegstappen. We houden rekening met de emoties van het paard, en leren kleine signalen herkennen. Spannende oefeningen bouwen we stapsgewijs op tot het paard zich er prettig bij voelt terwijl we rekening houden met de grenzen van het paard.

Wees een partner voor je paard, geen leider

In mijn ogen hoeft de mens geen leider te zijn van zijn paard, maar een partner.

Een partner waarop ze kunnen rekenen en vertrouwen. Een partner die naar ze luistert. Hieruit kan een mooie vriendschap ontstaan – een gelijkwaardige relatie tussen mens en paard. Dit is dan ook de relatie waar ik naar streef.

In mijn ogen hoeft de mens geen leider te zijn van zijn paard, maar een partner.
Charlotte Catry