Hi! Ik ben Nathalie, 32 jaar oud en opgeleid als taalkundige, vertaler en leerkracht. Intussen sta ik al 7 jaar voor de klas als leerkracht Frans en Spaans in het middelbaar. Lesgeven is voor mij een natuurlijk proces. Ik maak nooit echt de grondigste voorbereidingen maar speel vooral in op wat er op dat moment in de klas gebeurt, een manier van werken die ik ook graag bij de paarden toepas en die meestal goed werkt. Paarden leven immers ook in het nu en komen niet voorbereid naar de les ;-).

Mijn eerste jaren tussen de paarden speelden zich vooral af op maneges en kampen aan zee, tot ik 6 jaar geleden voelde dat ik graag wilde samenwerken met één paard en op zoek ging naar een halve stal. Ik kwam terecht op een kleinschalige privé-stal waar de paarden in een kudde leven. Daar kwam ik ook voor het eerst met horsemanship en academische rijkunst in aanraking. Ik nam wekelijks privélessen bij de staleigenares, verdiepte me in de literatuur over de mysterieuze wereld van het horsemanship en volgde verschillende lesdagen en theorielessen over het academisch werk. Ik leerde hoe we vanop de grond met paarden communiceren en hoe hun lichaam in elkaar zit. Ik bestudeerde waarom ze doen wat ze doen, hoe ze denken en hoe we hen het best ondersteunen in onze mensenwereld.

 

Mijn concept 'May the horse be with you' maakt duidelijk dat jullie connectie het fundament is voor jullie partnerschap.
Nathalie Claessens

In 2020 ging ik op zoek naar een opleiding om verder te werken aan de relatie met de paarden in mijn leven. Er ontbrak een stukje van de puzzel om onze trainingen echt succesvol te noemen. Dat ontbrekend stukje vond ik in jaaropleiding 2 bij LS horses: positive reinforcement. Voor mij bracht die manier van trainen een doorbraak in de relatie met de twee paarden die ik toen trainde. Het ene paard ging niet niet langer in shutdowns en het andere begon zich aan te bieden om aan een nieuwe sessie te beginnen. Ik stond versteld van de vooruitgang die we op korte tijd maakten. 

Voor mij komt het paard op de eerste plaats. Ik wil kijken naar zijn noden. Heeft hij mentaal ondersteuning nodig of is het fysieke evenwicht zoek? In de training combineer ik graag horsemanship en positive reinforcement. Daarnaast kijk ik ook naar de mens in zijn leven. Door aan jezelf te werken, kan je immers je paard enorm helpen. Jouw paard verdient tenslotte de beste versie van jezelf. Zo wil ik de relatie tussen jullie verbeteren. Mijn concept ‘May the horse be with you’ maakt duidelijk dat jullie connectie het fundament is voor jullie partnerschap. Hebben jullie zin om samen aan de slag te gaan? Stuur dan een mailtje naar nathalie@maythehorsebewithyou.eu. Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten!

Liefs

Nathalie,