The HorseQode:
Unite horse and human.

Hoi! Ik ben Kirsten en ik heb mijn bedrijf opgericht omdat ik van de paardenwereld een mooiere wereld wil maken. Eén waarin paard en mens elkaar beter gaan begrijpen en op die manier een mooie communicatie en connectie opbouwen.

Zoals bij velen begon mijn paardenverhaal op maneges en stallingen waar paarden op de traditionele manier gehouden werden. Nadat ik mijn eerste eigen paard kreeg, merkte ik echter snel dat ik meer wilde: het paard moest ook een stem krijgen en plezier kunnen beleven aan de trainingen. Later liep ik ook tegen problemen aan met mijn eerste eigen veulen, die niet akkoord was met de traditionele manier van paarden houden en trainen. Door op zoek te gaan naar een andere manier van communiceren, ben ik terecht gekomen in de wereld van natural horsemanship, waarin ik leerde communiceren in het paard zijn eigen taal. Hiervoor ben ik me nog steeds aan het bijscholen, onder andere in body awareness aangezien we ons vaak zelf niet bewust zijn van onze eigen lichaamstaal en houding en dit net de krachtigste tool is in de communicatie met je paard.

Na een tijd op deze manier met mijn paarden te werken, merkte ik echter dat er nog wat ontbrak. Ik wilde hen nog meer een stem geven en een nog diepere connectie creëren. Zo ontdekte ik de kracht van positive reinforcement.

Nu gebruik ik in mijn trainingen zowel natural horsemanship als positive reinforcement maar ik kijk hierbij altijd wat er het beste werkt voor het paard.  

Momenteel ben ik me ook verder aan het verdiepen in de academische rijkunst. Een paard moet immers niet alleen mentaal maar ook fysiek voorbereid worden op het dragen van een ruiter en dit wordt naar mijn gevoel wat vergeten in natural horsemanship. Door beide aspecten te combineren, wil ik je paard zowel fysiek als mentaal in balans brengen.  

Ben je geïnteresseerd in deze manier van werken en ga je graag samen aan de slag? Stuur me gerust een berichtje en dan help ik je heel graag verder!

Kirsten@thehorseqode.be

Nadat ik mijn eerste eigen paard kreeg, merkte ik echter snel dat ik meer wilde: het paard moest ook een stem krijgen en plezier kunnen beleven aan de trainingen.
Kirsten van Rossem