Zadelmak maken? Ik stop er mee!

Opinie

Zadelmak maken? Gedaan ermee!

Het zit hem in het woord 

Jawel, je leest het goed. Voor mij is het gedaan met zadelmak maken.

Oké je hebt me misschien door. Ik wil nog steeds jonge paarden een start geven. Enkel wil ik ze vanaf nu  ruitervertrouwd, in plaats van zadelMAK maken.

Er zit zoveel kracht in de woordenschat dat je gebruikt. Zonder je hier altijd bewust van te zijn gaan woorden samen met bepaalde emoties en handelingen.

Als je mij al langer volgt, dan weet je wel dat ik hier gevoelig voor ben. Net daarom spelen wij met onze paarden en loopt het hier vol met mamasita’s. 

De kracht van woorden

Toen ik de kracht van je woordenschat ontdekte een heel aantal jaren geleden. Heeft dit een grote invloed gehad op mijn verdere mentale ontwikkeling. 

Er zit zo’n groot verschil in iets haten en iets lastig vinden. Pas op, mijn gremlin durft soms nog naar boven kruipen. Want ja, die gewoonte om over bepaalde zaken heel emotioneel te worden is er nog wel. Dan hoor je mij enkele seconden later zeggen ‘dat is niet waar, ik haat niets’.

Mijn vriend die moet er dan ook aan geloven natuurlijk. Als hij even lekker wilt klagen over iets. Dan krijg hij altijd iets van een ‘aah ja want een mensonterend onrecht hebben ze je daar aan gedaan, groot gelijk dat je ze haat’. 

Maar dus, ik maak geen paarden meer zadelmak. Zadelmak maken zou ervoor zorgen dat ik het paard in functie stel van het zadel en het rijden. Ik wil paarden ruitervertrouwd maken, ik wil mij in functie stellen van mijn paard zodat hij een mens en zadel op zijn rug vertrouwd en hier ook effectief van geniet. 

Deel dit blogbericht

Positive of negative reinforcement

Theorie Het antwoord is simpelweg: alle twee!   Negatieve reinforcement Negatieve reinforcement wordt vaak misbegrepen door de connotatie met het woord ‘negatief’. Het gaat hier niet

Help je introvert paard

Theorie Door eigen ‘struggles’ met mijn introvert paard Skip ben ik me hier in gaan verdiepen. Na mijn eerste opleidingen was Skip al een stuk